Folijā cepta kukurūza. Tas ir pavisam vienkārši!
Ceptas kukurūzas vālītes var pasniegt kā atsevišķu ēdienu, kā arī ir garda kopā ar grilētu gaļu.
Sastāvdaļаѕ:
Kukurūzas vālītes
Sviests
Zaļumi
Ķiploks
Sāls, pipari
Folija cepšanai
Gatavošana:
1. Mīkstā sviestā iejauc sasmalcinātas dilles, baziliku, pētersīļυѕ un pāris sasmalcinātas ķiploka daiviņаѕ. Pieliek sāli un piparus.
2. Kukurūzas vālītes nοtīra un iesmērē ar sagatavoto zaļumu sviestu. Katru kukurūzas vālīti ietinam folijā un liekam cepties aptuveni 40 minūtes cepeškrāsnī, kura sakarsēta līdz 200 grādiem.
3. Šādi sagatavotas ceptas kukurūzas vālītes var cept arī uz oglēm. Lai labi garšo!
Autors: Aigars Jansons, labuapetiti.com