Krāsnī cepti kartupeļi garšaugu mērcē

Garšīgs un viegls kartupeļu ēdiens. Avokado ar kartupeļiem rada īpašu garšu.

Ja neesi  stipru ēdienu cienītājs, čili var arī nelikt.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja neesi stipru ēdienu cienītājs, čili var arī nelikt.

Gatavošanas laiks 45 minūtes, no tām 30 cepeškrāsnī.

Paredzēts 4 personām.

 

Pagatavošana

1. Kartupeļus nomizo, sariež daiviņās, noskalo aukstā ūdenī. Nosusina.

2. Ieeļļo plāti vai cepamo trauku, kārto tajā kartupeļu daiviņas. Pārkaisa ar sāli, pipariem, sinepju un paprikas pulveri.

3. Kartupeļus cep cepeškrāsnī 225 grādos pēc Celsija apmēram 30 minūtes. Cepšanas laikā nedaudz apmaisa.

4. Avokado nomizo un izņem kauliņus. Mīkstumu aplaista ar citronu sulu. Sasmalcina papriku, notīra ķiploku un izņem sēklas no čili pipara.

Reklāma
Reklāma

5. Sajauc mērces sastāvdaļas, izņemot eļļu. Eļļu pievieno pamazām, vienmērīgi maisot, līdz mērce kļūst tumīga.

6. Pasniedz ar svaigu maizi.

 

Recepte ņemta no recepšu krājuma, ko pirms daudziem gadiem mammas pasūtīja pa pastu, - tāda cietos vākos, ar skavotāju iekšpusē un krāsainām bildēm. 

 

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi - 1.kg
  • Olīveļļa - 1-2.ēd.k
  • Sāls
  • Paprikas pulveris
  • Sinepju pulveris
  • avokado mērcei:
  • Avokado - 3.gb
  • Citronu sula
  • Ķiploks - 2-3.daiviņas
  • čili pipars - 1.gb
  • Vīna etiķis - 1.ēd.k
  • Ķimenes
  • Sāls
  • Eļļa
  • Sarkanā paprika - 1.gb