Nedēļas nogalē braucam sēņot! Žuljēns ar baravikām
"Lai pēc smagas darba nedēļas atgūtu spēkus, brīvo laiku vislabāk pavadīt dabā, piemēram, sēņojot. Un tad savu guvumu pārvērst gardā maltītē," saka grilbāra “Lighthouse” šefpavārs Jurijs Mjalenkovs. Viņš dalās baraviku žuljēna receptē.
Sastāvdaļas:
Kartupeļi 25 g
Baravikas 70 g
Saldais krējums 100 ml
Ķiploki 2 – 3 daiviņas
Sīpoli 15 g
Siers 20 g
Ola
Garšvielas
Gatavošana:
Eļļā apcep ķiplokus un sīpolus, pievieno baravikas, kartupeļus, visu uzvāra un liek žuljēna traukā. Pēc tam sakuļ olas baltumu un liek to virsū iepriekš pagatavotajai masai žuljēna traukā. Masu pārkaisa ar sieru un liek cepeškrāsnī sildīties, kamēr siers izkūst un kļūst zeltaini brūns.