Klasiskie aknu plācenīši
Skat! Pusdienas, kas izskatās pavisam vienkāršas un tajā pašā laikā izsmalcinātas.
Sastāvdaļas:
- 0,5kg cūku aknas
- 300g svaigs speķis
- 2 sīpoli
- 4 daiviņas ķiploku
- 2 olas
- sāls, pipari, koreandrs
- nedaudz miltu
Gatavošana:
1. Gaļas mašīnā samaļ akniņas, speķi, sīpolus un ķiplokus.
2. Pievieno garšvielas, olas un miltus.
3. Samaisa masu un pannā, kurā ir sakarsēta eļļa, liek nelielus plācenīšus. Cep no abām pusēm gatavus. Tā kā akniņas ir tumšas, arī plācenīši sanāk ļotin tumši.
Pasniedz ar dažādām piedevām. Plācenīšus var ēst arī kā uzkodu - ar maizi un aukstus.
Lai labi garšo!
Receptes autore - Agita Gabrāne.