Pildīti mini patisoni - omulīgām pusdienām

Arī šādas var izskatīties pusdienas. Pildām patisonus! 

Apetīti rosinošā patisonu krāsu daudzveidība!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Apetīti rosinošā patisonu krāsu daudzveidība!

Sastāvdaļas:

  • mazi patisoni
  • žāvēta gaļa
  • svaigs burkāns
  • paprika
  • siers
  • nedaudz eļļas
  • puravs

 

Gatavošana:

1. Patisonus nomazgāju, izdobju bedrītes to vidū, lai varētu tos pildīt.

2. Sagatavoju pildījumu. Sagriežu žāvētu gaļu kubiņos. Kubiņos sagriežu svaigu burkānu un papriku, sasmalcinu puravu un to visu nedaudz apcepu, lai būtu pusgatavi.

3. Vienu daļu siera sagriežu kubiņos, otru daļu sarīvēju. Gaļu, sieru, burkānu, papriku un puravus samaisu un pildu patisonos.

4. Tos apsmērēju ar eļļu un lieku cepeškrāsnī 200 grādos cepties, ik pa laikam padurstot ar koka irbulīti - pārbaudu gatavību. Kad tie ir gandrīz jau gatavi, uzlieku tiem rīvēta siera ''cepurīti'', ielieku vēlreiz cepeškrāsnī, lai siers pakūst.

Reklāma
Reklāma

5. Karstus patisonus pasniedzu ar svaigiem burkānu salātiem. Bet pildījumi patisoniem var būt dažādi. Var pildīt arī ar malto gaļu utml.

 

Labu apetīti! :)

 

Receptes autore - Agita Gabrāne.