Aknu veltnīšu īpašā recepte
Dažreiz pat izcilākajiem pavāriem un kulināriem ir tā, ka pietrūkst izdomas. Nu ko lai pagatavo vakariņās? Ēst katru dienu vienu un to pašu taču ir apnicīgi.. Tāpēc dalāmies ar recepti vakariņām!
Sastāvdaļas:
- svaigas aknas
- žāvēts speķis
- āboli
- milti
- olas
- sāls, pipari
- eļļa
- skābais krējums
Gatavošana:
1.Aknas nomazgā un sagriež šķēlītēs.
2.Uzber sāli, piparus un izklapē ar gaļas āmurīti.
3.Kā pildījumu liek žāvēta speķīša strēmelītes un ābolu.
4.Satin veltnītī un panē miltos un olā.
5.Apcep un liek sautēties katliņā.
6.Veltnīšiem pa virsu uzliek skābo krējumu un pievieno ābola daiviņas.
Receptes autore - Agita Gabrāne.