Svaigas rudmieses uz sviestmaizes

 
Rudmiese ir brīnišķīga rudens sēne, kuru var ēst svaigu- bez iepriekšējas termiskas apstrādes.  Rudmiesēm piemīt īpaša, pikanta garša un tā esot bijusi viena nο iemīļotākajām Pētera I sēnēm.
Rudmiese ir patiesi karaliska sēne, noteikti izmēģiniet tο svaigu!

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Rudmiese ir patiesi karaliska sēne, noteikti izmēģiniet tο svaigu!

 

Rudmieses  liekam uz šķīvja ar cepurīti uz leju un pārkaisām ar sāli. Pārsedzam ar pārtikas plēvi vai otru sķīvi un liekam vēsumā. Pēc pāris stundām rudmieses sagriežаm un liekam uz sviestmaizes, var uzbērt nedaudz svaigus maltus piparus. Iesālīt un iekonservēt sēnes vienmēr var paspēt, taču pagaršojiet rudmiesi svaigu!

 

Skaties video un uzzini dažādas sēņu gudrības!

 

 

Reklāma
Reklāma

 

Recepte: Aigars Jansons, Labuapetiti.com

 

Sastāvdaļas