Vistas sautējums lielās ogas – ķirbja podiņā
Ķirbis ir izcili vērtīga rudens dārza velte, taču daudzi lauza galvu – kā šo vērtīgo ogu gardā veidā iemānīt savā un ģimenes punčos? Recepte no "Aikāgaršo" šefpavāra.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana laiks: 50 min
Porcija: 4 cilvēkiem
- Ķirbji gatavošanai mikroviļņu krāsnī – 4 gab.
- Vistas šķiņķīši, bez ādas un kauliem – 3 gab.
- Salds krējums – 400 ml
- Mocarella siers – 125 g
- Saldā kukurūza – 100 g
- Zaļie zirnīši – 100 g
- Burkāns – 1 gab.
- Sīpols – 1 gab.
- Ķiploki – 3 daivas
- Baltvīns – 120 ml
- Olīveļļa – 3 ēdamk.
- Timiāns – 2 zari
- Pētersīļi – 1 buntīte
- Sāls, pipari – pēc garšas
Gatavošana:
- Ķirbjiem nogriež vāciņu un izgrebj sēklas. Ierīvē ar sāli un pipariem un apslaka ar nelielu daudzumu olīveļļas.
- Uzliek atpakaļ vāciņu un liek ķirbi cepties krāsnī aptuveni 10 minūtes.
- Gatavo pildījumu – smalki sagriež burkānu un sīpolu, sarīvē ķiploku. Sagriež vistas šķiņķīšus gabalos. Visu apcepj nelielā daudzumā eļļas. Pielej baltvīnu un ļauj tvaicēties, līdz šķidrums samazinājies uz pusi. Pievieno saldo krējumu un visu uzvāra.
- Sautējumu lej ķirbīšos. Pievieno kukurūzu, zirnīšus un timiānu, sāli un piparus pēc garšas. Pārber ar mocarellas siera gabaliem un pārkaisa ar smalki sakapātiem pētersīļiem.
- Katram ķirbim uzliek vāciņu un cep cepeškrāsnī 190°C vēl vismaz 15–20 minūtes (mikroviļņu krāsnī tikai 10 minūtes!).
"Aikāgaršo" padoms:
Ķirbju podiņus var pildīt arī ar citiem dārzeņiem vai pat dažādiem augļiem un ogām.
Recepte no "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavāra.