Kā pagatavot plovu tadžīnā - recepte
Parasti ir pierasts plovu gatavot katlā, bet šoreiz izmēģināsim ko jaunu. Gatavosim plovu marokāņu sautējamajā traukā - tadžīnā!
Sastāvdaļas:
- 500g rīsu
- 4 pallieli burkāni
- 700g maltās gaļas
- 3 lieli sīpoli
- 300g tomātu mērces
- sāls, pipari, rozmarīns
- ķiploki
Gatavošana:
1. Nomizo burkānus, uz sakņu rīves sarīvē.
2. Nomizo sīpolus un smalki sagriež.
3. Apcep gan burkānus, gan sīpolus.
4. Apcep malto gaļu ar garšvielām.
5. Tadžīnā ielej ūdeni, pievieno sīpolus, burkānus, malto gaļu un noskalotus rīsus.
6. Pievieno tomātu mērci un ķiplokus (daļu ķiplokus var pievienot sasmalcinātus, daļu kā veselas daiviņas).
7. Visu samaisa un izgaršo, ja nepieciešamas vēl garšvielas, tās pievieno.
8. Uzliek tadžīnai vāku un uzvāra.
9. Liesmu samazina līdz minimālajai temperatūrai.
10. Ļauj rīsiem uzbriest.
Noceļu vāku un plovs jau gatavs! Tas sanāk irdens un nav saķepis. Garšo lieliski!
Parasti plovu gatavo gaļu sagriežot gabaliņos, bet mūsu ģimenē to iecienījuši esam ar malto gaļu!
Recepte: Agita Gabrāne