Vistas filejas un kartupeļu sacepums līdzņemšanai uz biroju pusdienām
"Brokastis un pusdienas kārbiņā uz darbu man sanāk ņemt līdzi visai bieži, jo tuvumā birojam nav nevienas ēstuves, kur ātri aizskriet paēst, un, ja vēl sanāk īsais pusdienlaiks, tad laiks atliek tikai līdzpaņemtā apēšanai," raksta mammamuntetiem.lv lasītāja Inga. Viņa dalās kartupeļu un vistas filejas sacepuma receptē!
Gadās, protams, dienas, kad pusdienās ir tikai kāda ledene un ābols - ja iepriekšējā vakarā nav nekas pagatavots līdzņemšanai un no rīta gulēts līdz pēdējam mirklim.
Visbiežāk līdzņemšanai sanāk gatavot maizītes, dubultmaizītes (kā hotdogs tikai ar veselīgāku pildījumu) ar sieru, tomātiņiem, rukolu vai salātlapām, šķiņķa šķēlīti.
Bet, ja iepriekšējā vakarā pirms darbdienas ir pietiekami laika, tad līdzņemšanai gatavoju kādu sacepumu (ko darbā var uzsildīt mikroviļņu krāsnī) piemēram:
Kartupeļu-vistas filejas sacepumu
Sacepuma sastāvdaļas:
800 g kartupeļu
2 burkāni
sīpols
400 g vistas filejas
majonēze
sāls, pipari
svaigs vai kaltēts baziliks (vai citi zaļumi)
3 daiviņas ķiploka
4 ēdk. tomātu mērces
100 g siera (Holandes)Gatavošana:
1.Kartupeļus, burkānu, sīpolu nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
2. Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos un iemarinē ar sāli, pipariem un ķiplokiem.
3. Dziļā cepešpannā, kas iesmerētā ar olīveļļu, kārtām liek: kartupeļus, burkānus, sīpolu šķēlītes un vistas fileju gabaliņus, zaļumus un tādā secībā vēl 2-3 kārtas.
4. Virsējai kārtai uzklāj plānu majonēzes kārtiņu (var arī nelikt) un uzlej 1 glāzi auksta ūdens, kurā iejaukta tomātu mērce. Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 45-50 minūtēm.
5. Gatavo sacepumu pārkaisa ar sarīvētu sieru un zaļumiem.
Iesūtījusi Inga, konkursa "Veselīgas idejas pusdienu kārbiņai" dalībniece