Gandrīz pelmeņi - sāļie biezpiena virteņi

No ārpuses aplūkojot biezpiena virteņus uzreiz varētu teikt, ka tie taču pelmeņi, bet nekā. Tie ir gardie biezpiena virteņi!

Izjoko kādu arī tu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izjoko kādu arī tu!

Sastāvdaļas: 

Mīklai -

  • 0,5kg miltu
  • 1 ola
  • ūdens
  • sāls

Pildījumam -

  • 0,5kg biezpiena
  • lociņi
  • 2 olas
  • sāls

Gatavošana:

  • miltiem pievieno olu, šķipsniņu sāli un ūdeni.
  • samīca mīklu, lai tā būtu veltnējama un neliptu pie rokām.
  • mīklu atstāj uz stundu nobriest jeb ''atpūsties''.
  • biezpienu izmaļ caur gaļas mašīnu vai sablenderē.
  • pievieno smalki sagrieztus lociņus, olas un šķipsniņu sāls.
  • samaisa pildījuma masu.
  • veltnē mīklu un liek pildījumu un veido tādus, kā pīrādziņus.
  • katliņā uzvāra ūdeni, kuram pievienots nedaudz sāls, un liek iekšā virteņus.
  • kad tie ir uzpeldējuši, ar putu karoti ņem ārā.
  • gatavus pasniedz ar skābu krējumu vai skāba krējuma mērci.
Reklāma
Reklāma

Lai labi garšo!

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas