Gandrīz pelmeņi - sāļie biezpiena virteņi
No ārpuses aplūkojot biezpiena virteņus uzreiz varētu teikt, ka tie taču pelmeņi, bet nekā. Tie ir gardie biezpiena virteņi!
Sastāvdaļas:
Mīklai -
- 0,5kg miltu
- 1 ola
- ūdens
- sāls
Pildījumam -
- 0,5kg biezpiena
- lociņi
- 2 olas
- sāls
Gatavošana:
- miltiem pievieno olu, šķipsniņu sāli un ūdeni.
- samīca mīklu, lai tā būtu veltnējama un neliptu pie rokām.
- mīklu atstāj uz stundu nobriest jeb ''atpūsties''.
- biezpienu izmaļ caur gaļas mašīnu vai sablenderē.
- pievieno smalki sagrieztus lociņus, olas un šķipsniņu sāls.
- samaisa pildījuma masu.
- veltnē mīklu un liek pildījumu un veido tādus, kā pīrādziņus.
- katliņā uzvāra ūdeni, kuram pievienots nedaudz sāls, un liek iekšā virteņus.
- kad tie ir uzpeldējuši, ar putu karoti ņem ārā.
- gatavus pasniedz ar skābu krējumu vai skāba krējuma mērci.
Lai labi garšo!
Recepte: Agita Gabrāne