Gaļas gabaliņi Coca-Cola mērcē
Šis nebūs īpaši veselīgs ēdiens, bet dažreiz jau var arī ko tādu atļauties. Itāļu virtuve - gaļas gabaliņi Coca-cola mērcē. Gaļu bieži cep, aplaistot ar alu vai arī kokakolu, tādējādi iegūstot viegli saldenu patīkamu garšu. Nedaudz kokakolas var uzliet arī krāsnī ceptam cālim vai tītaram.
Būs nepieciešams:
- 600 gramu liellopu gaļas gabaliņu
- 1 sīpols
- 1 sarkanā paprika
- aptuveni 200 ml kokakolas
- sāls un pipari (vai čilli pipari)
Gatavošana:
Sīpolu apcep olīveļļā. Papriku sagriež gabaliņos, pievieno sīpoliem un cep, līdz tā mīksta. ja paprika kļūst sausa, pievieno dažus pilienus kokakolas. Pēc garšas pievieno sāli un piparus, un sablendē viendabīgā krēmā.
Tajā pašā pannā apcep gaļas gabaliņus, pievieno sāli, aplaista ar kokakolu un ļauj, lai tā iztaicējas uz lielas uguns, tad pievieno paprikas mērci un uz lēnas uguns cep, līdz gaļa mīksta un mērce sabiezējusi.
Labu apetīti!
Recepte no izdevniecībā "Jumava" izdotās grāmatas "Itāļu virtuve".