Citāda vista - cidoniju sulas mērcē
Putnu gaļa, jo īpaši vistas, katrā mājā, kur vien ēd gaļu, tiek gatavota visai bieži. Tā ir pieejama par saprātīgu cenu un tās pagatavošanai nav nepieciešams ilgs laiks. Šoreiz piedāvājam recepti - kā pagatavot vistu cidoniju sulas mērcē.
Sastāvdaļas:
- 1 vista
- sāls, maltie pipari
- 100 g sviesta
- 1 daiviņa ķiploka
- 1/3 glāzes cidoniju sulas
- 1/3 glāzes ūdens
- 2 ēdamkarotes kviešu miltu
- 1 glāze saldā krējuma
- 1/2 glāzes kondensētā piena
- pētersīļi
Gatavošana:
Visu sadala 4 gabalos, ar koka āmuru viegli izdauza, ierīvē ar sāli, pipariem un sasmalcinātu ķiploku, liek bļodā, pārliek vāku un tur vēsā vietā 2 stundas. Dziļākā pannā izkausē sviestu, pielej cidoniju sulu un cep vistu, līdz gabali gaiši brūni. Pannai uzliek vāku un uz mazas uguns liesmas turpina cept, līdz vistas gaļa mīksta. Vistas gabalus izņem no pannas. pannā izkarsē kviešu miltus, pielej ūdeni, krējumu, kondensēto pienu, un maisot, vāra, līdz mērce sabiezē. Pievieno sāli, sasmalcinātus zaļumus.
Vistas gabalus liek dziļākā traukā un pārlej ar mērci. Pasniedz galdā ar irdeniem rīsiem, svaigu gurķu salātiem vai zirnīšiem. Mērci var pasniegt atsevišķi, tad vistas gabalus pārkaisa ar sarīvētu sieru.
Recepte no Ņinas Masiļūnes grāmatas "Ēdīsim garšīgi. Ziema". ("Jumava")