Zirņu pikas - īsts latviešu ēdiens svētku galdam!
Mūsmājās ļoti iemīļots ēdiens Ziemassvētku priekšvakarā ir zirņu pikas. Tās ir patiešām gardas un garšo ikvienam!
Sastāvdaļas:
- 500 g pelēko zirņu
- 300 g vārītu kartupeļu
- 200 g žāvētas krūtiņas
- 2 sīpoli
- sāls, pipari
Gatavošana:
- Novāra izmērcētus pelēkos zirņus.
- Izvāra kartupeļus.
- Krūtiņu sagriež smalkos kubiņos, sasmalcina sīpolu.
- Krūtiņu un sīpolu apcep.
- Zirņus un kartupeļus izmaļ caur gaļasmašīnu, šai masai pievieno sacepto krūtiņu.
- Masu samaisa, izgaršo un pēc vajadzības pievieno sāli un piparus.
- Ar rokām no masas veido bumbas.
- Var pasniegt aukstus, klāt piedzerot kefīru vai siltus ar saldā krējuma mērcīti, kā piedevu gaļas ēdieniem.
Izcils ēdiens Ziemassvētku vakariņām.
Recepte: Agita Gabrāne