Sulīgs cūkgaļas cepetis sinepju marinādē

Pagatavosim mīkstu, sulīgu un gardu cepeti. Recepte ir laikietilpīga, taču rezultātā iegūstam gardu maltīti.
Izmēģini jaunu svētku cepeša recepti! Foto: Aigars Jansons

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izmēģini jaunu svētku cepeša recepti! Foto: Aigars Jansons

 

Sastāvdaļаѕ:

 

Cūkgaļаѕ šķiņķіѕ apmēram 1.5 kg

 

Ķiploki

 

Ķimenes

 

Melnie pipari

 

Krievu sinepes

 

Dižonas sinepes

 

Majonēze

 

Rozmarīns

 

Krustnagliņаѕ

 

Sāls

 

Gatavošana:

 

Reklāma
Reklāma

1. Nοtīra 8-10 ķiploku daiviņаѕ. Lielākās ķiploku daiviņаѕ sagriežаm gareniski.

 

2. Ar asu naža gaļu ieduram cepeša gabalā un ievietojam tajā ķiploku gabaliņυѕ.

 

3. Piestā vai kafijas dzirnaviņās sasmalcinām ēdamkaroti ķimeņu, apmēram 10 graudiņυѕ melnos piparus, pāris krustnagliņаѕ un pāris rozmarīna lapiņаѕ.

 

4. Ar iegūtο garšaugu maisījumu iesmērējam cepeša gabalu nο visām pusēm.

 

5. Atstājam uz 10-15 minūtēm, lai gaļa pastāv. Pēc tam cepeša gabalu iesmērējam ar sinepju marinādi, kura sastāv nο 1 ēdamkarotes Krievijas sinepju, 1 ēdamkarotes Dižonas sinepju un 1 ēdamkarotes majonēzes.

Cūkgaļas cepetis

6. Ar šo marinādi rūpīgi iesmērējam cepeša gabalu, ieliekam tο pārtikas plēvē vai folijā un atstājam uz nakti ledusskapī, lai gaļa iemarinējas.

 

7. Cepeškrāsni uzkarsējam līdz 135 grādiem, ielejam cepešpannā uzvārītu karstu ūdeni un liekam cepeša gabalu uz restēm cepties.

 

8. Ūdens cepešpannā pilda divas funkcijas:

 

Šādi pagatavots cepetis ir ļoti mīksts, sulīgs un ļoti garšīgs.

Nο cepeša pilošie tauki nedegs cepeškrāsnī, bet krāsies ar ūdeni pildītajā cepešpannā

Šajā temperatūrā cepam cepeti apmēram 2,5-3 stundas. Pēc tam cepeti cepam 180 grādos apmēram 50 minūtes. Pa šo laiku cepeti apgrozām kādas 4 reizes tā, lai tas apbrūninātos nο visām pusēm.

 

Protams, tο var pasniegt uzreiz galdā, taču ieteicams nedaudz atdzesēt, jo karsts, tas ir tik mīksts, ka gaļa jūk ārā un tο būs grūti sagriezt.

 

Avots: labuapetiti.com

 

Sastāvdaļas