Ideja sātīgām un gardām vakariņām – kartupeļi ar cauraudzīti

Vai vakarā pēc darba nespēj izdomāt, kādu sātīgu maltīti lai pagatavo? Smelies idejas šeit!
Un re, sātīgās vakariņas galdā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Un re, sātīgās vakariņas galdā!

Sastāvdaļas:

  • kartupeļi
  • kūpināts cauraudzis
  • kūpināts siers
  • sīpoli
  • ķiploks
  • nedaudz sviesta
  • garšvielas

Gatavošana:

  • Novāra kartupeļus ar mizu.
  • Kad tie ir atdzisuši, tos nomizo.
  • Cauraudzi sagriež šķēlītēs, sķēlītēs sagriež arī sieru.
  • Kartupelim iegriež robiņu (grāvīti) tā, lai tajā var ielikt šķēlīti siera.
  • Kartupeli aptin ar cauraudzi, ko piestiprina ar koka irbulīšiem.
  • Cepamajā veidnē apakšā ieber smalki sasmalcinātus sīpolus un ķiploku.
  • Virsū kārto sagatavotos, sapildītos kartupeļus.
  • Pārkaisa ar sev tīkamām garšvielām (oregāno, timiāns) un uzliek pa piciņai sviesta.
  • Cepamo trauku ar kartupeļiem liek cepeškrāsnī. Cep 200 grādos gatavus (cauraudzis pačurkstējis, siers pakusis, kartupelīši zeltaini brūni) !
  • Pasniedz ar zaļumiem/salātiem .

Lai labi garšo!

Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas