Ideja sātīgām un gardām vakariņām – kartupeļi ar cauraudzīti
Vai vakarā pēc darba nespēj izdomāt, kādu sātīgu maltīti lai pagatavo? Smelies idejas šeit!
Sastāvdaļas:
- kartupeļi
- kūpināts cauraudzis
- kūpināts siers
- sīpoli
- ķiploks
- nedaudz sviesta
- garšvielas
Gatavošana:
- Novāra kartupeļus ar mizu.
- Kad tie ir atdzisuši, tos nomizo.
- Cauraudzi sagriež šķēlītēs, sķēlītēs sagriež arī sieru.
- Kartupelim iegriež robiņu (grāvīti) tā, lai tajā var ielikt šķēlīti siera.
- Kartupeli aptin ar cauraudzi, ko piestiprina ar koka irbulīšiem.
- Cepamajā veidnē apakšā ieber smalki sasmalcinātus sīpolus un ķiploku.
- Virsū kārto sagatavotos, sapildītos kartupeļus.
- Pārkaisa ar sev tīkamām garšvielām (oregāno, timiāns) un uzliek pa piciņai sviesta.
- Cepamo trauku ar kartupeļiem liek cepeškrāsnī. Cep 200 grādos gatavus (cauraudzis pačurkstējis, siers pakusis, kartupelīši zeltaini brūni) !
- Pasniedz ar zaļumiem/salātiem .
Lai labi garšo!
Recepte: Agita Gabrāne