Kraukšķīgās kotletes no siera un desas. Panējam kukurūzas pārslās!
Šodien pusdienās izmēģini pagatavot kraukšķīgās un sātīgās siera-desas kotletes!
Sastāvdaļas:
- cietais siers (''Ievas'' siers) 200g
- 4 desiņas
- 2 olas
- 2 ēd.k. skābā krējuma
- 4 ēd.k. miltu
- eļļa cepšanai
- nesaldinātas kukurūzas pārslas
- milti panēšanai
- 2 ķiploka daiviņas
Gatavošana:
- Uz smalkās rīves sarīvē sieru.
- Smalki sagriež desiņas.
- Pie siera un desiņām piesit vienu olu un 2 karotes skābā krējuma, arī ķiploku, izmaisa.
- Kotletīšu masai var pievienot arī sasmalcinātus zaļumus.
- Tad pievieno miltus.
- Miezerī sadrupina kukurūzas pārslas.
- No sagatavotās masas izveido nelielas kotletītes.
- Kotletītes panē miltos, tad saputotajā olā un beidzot sasmalcinātajās kukurūzas pārslās.
- Sakarsētā eļļā cep zeltaini brūnas.
- Pasniedz ar dārzeņu salātiem vai ar skābo krējumu.
Recepte: Agita Gabrāne