Ja no pusdienām pāri palicis kartupeļu biezenis, pagatavo kartupeļu-siera kroketes!
Vai tev tie izskatījās pēc zivju pirkstiņiem? Šoreiz tās ir kartupeļu un siera nūjiņas!
Sastāvdaļas:
- 0,5 kg vārītu kartupeļu
- 100 g cietā siera (''Ievas siers'')
- 1 ola
- 3 ēd.k. miltu
- muskatrieksts
- kaltētas dilles
- rīvmaize panēšanai
- eļļa cepšanai
Gatavošana:
- Vārītos kartupeļus samaļ gaļas mašīnā vai samīca ar stampiņu.
- Sieru sarīvē uz smalkās rīves.
- Kartupeļiem pievieno sieru un olu. Pierīvē muskatriekstu, pieber kaltētās dilles.
- Samīca masu un beigās pieber miltus.
- Masu atstāj atpūsties uz vienu stundu.
- No masas veido garenas nūjiņas.
- Panē rīvmaizē.
- Sakarsētā eļļā cep zeltaini brūnas.
- Pasniedz ar skābu krējumu vai kā piedevu gaļas ēdieniem.
- Var ēst arī vienkārši tāpat.
Recepte: Agita Gabrāne