Vakariņas par 5 eiro - plovs ar kariju un vistas fileju
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Porcija: 4 līdz 6 cilvēkiem
Sastāvdaļas:
Vistas fileja – 500 g, (2.44 eiro)
Karijs – 15 g, (0.23 eiro)
Sīpols – 2 gab. (0.08 eiro)
Burkāns – 2 gab. (0.20 eiro)
Ķiploks – 1 gab. (0.23 eiro)
Rimi gargraudu rīsi – 400 g, (0.51 eiro)
Rimi zaļie zirnīši (saldēti) – 200 g, (0.94 eiro)
Eļļa cepšanai
Sāls – šķipsniņa
Minētās cenas ir aptuvenas - par pamatu ņemti Rimi veikali - un tās var atšķirties no aktuālajām produktu cenām Rimi veikalos atkarībā no iespējamās akcijas.
Gatavošana:
1. Notīri burkānus un sīpolus;
2. Burkānus sarīvē, smalki sagriez sīpolus;
3. Uz pannas sakarsētā eļļā apcep sīpolus, burkānus un sautē 5 minūtes;
4. Klāt pievieno gabalos sagrieztu vistas fileju un sautē kopā ar dārzeņiem;
5. Pannas saturu pārliec katliņā, pievieno kariju, gargraudu rīsus un šķipsniņu sāls;
6. Pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai ūdens pārklātu rīsus apmēram 1 cm biezā kārtā;
7. Kad ūdens sāk vārīties, uzliec katlam vāku un samazini temperatūru līdz minimumam, ļauj sautēties, nemaisi;
8. Vāri plovu apmēram 25 minūtes;
9. Kad rīsi mīksti, pievieno zirnīšus, atstāj uzbriest uz 5 minūtēm un kārtīgi samaisi.
Ideja!
Plovam vari pievienot arī dažādas sēklas, piemēram, ķirbju vai saulespuķu. Savukārt krējuma vietā pamēģini jogurtu bez piedevām, kas bagātināts ar svaigiem, sakapātiem zaļumiem.