Jauna ierosme ziemas vakariņām - veģetārais čili!
Ziemas periodā, jo īpaši veģetāriešiem nereti ir krietni sarežģītāk izdomāt jaunas ierosmes gardām maltītēm. Smelies iedvesmu šeit un pagatavo veģetāro Chili Con Carne!
Sastāvdaļas:
- 400 g četru veidu pupiņas
- 200 g konservēta, vārīta vai saldēta kukurūza
- 2 gab. ''Šalotes'' sīpola
- 4 daiviņas ķiploku
- 1 burkāns
- 1 gab. sarkanās paprikas
- 400 ml tomātu biezeņa
- 2 ēd.k. Vorčesteras mērces
- 200 ml dārzeņu buljona
- 1 tējk. kumina (romiešu ķimenes)
- 1 ēd.k. brūnā cukura
- 1 gab. asā čili
- 1 gab. citronzāles
- 1/3 tēj.k. ingvera
- sāls un pipari - pēc garšas
- 3 saujas zaļumu (kindza, lociņi, pētersīļi)
- 8 gab. tortiljas
Gatavošana:
- Mazos gabaliņos sagriež un apcep sīpolus, burkānu un papriku.
- Pievieno uz pusēm sagrieztu citronzāli, kuminu un smalki sagrieztu čili un ķiplokus.
- Pievieno dārzeņu buljonu vai ūdeni un vāra 10 minūtes.
- Kad buljons nedaudz novārījies, tam pievieno tomātu biezeni, Vorčesteras mērci, ingveru un brūno cukuru, turpina visu vārīt, līdz masa sāk nedaudz sabiezēt.
- Pievieno pupiņas un kukurūzu.
- Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus vai vēl čili.
- Pasniedz kopā ar zaļumiem un tortiljas maizi.
Recepte: ''Aikāgaršo''