Jauna ierosme ziemas vakariņām - veģetārais čili!

Ziemas periodā, jo īpaši veģetāriešiem nereti ir krietni sarežģītāk izdomāt jaunas ierosmes gardām maltītēm. Smelies iedvesmu šeit un pagatavo veģetāro Chili Con Carne!

Vari izmēģini gatavo masu ietīt lavašos , pievienojot nedaudz rīvēta siera un apcepot kraukšķīgus uz pannas vai cepeškrāsnī!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vari izmēģini gatavo masu ietīt lavašos , pievienojot nedaudz rīvēta siera un apcepot kraukšķīgus uz pannas vai cepeškrāsnī!

Sastāvdaļas:

  • 400 g četru veidu pupiņas
  • 200 g konservēta, vārīta vai saldēta kukurūza
  • 2 gab. ''Šalotes'' sīpola
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 1 burkāns
  • 1 gab. sarkanās paprikas
  • 400 ml tomātu biezeņa
  • 2 ēd.k. Vorčesteras mērces
  • 200 ml dārzeņu buljona
  • 1 tējk. kumina (romiešu ķimenes)
  • 1 ēd.k. brūnā cukura
  • 1 gab. asā čili
  • 1 gab. citronzāles
  • 1/3 tēj.k. ingvera
  • sāls un pipari - pēc garšas
  • 3 saujas zaļumu (kindza, lociņi, pētersīļi)
  • 8 gab. tortiljas

Gatavošana:

  • Mazos gabaliņos sagriež un apcep sīpolus, burkānu un papriku.
  • Pievieno uz pusēm sagrieztu citronzāli, kuminu un smalki sagrieztu čili un ķiplokus.
  • Pievieno dārzeņu buljonu vai ūdeni un vāra 10 minūtes.
  • Kad buljons nedaudz novārījies, tam pievieno tomātu biezeni, Vorčesteras mērci, ingveru un brūno cukuru, turpina visu vārīt, līdz masa sāk nedaudz sabiezēt.
  • Pievieno pupiņas un kukurūzu.
  • Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus vai vēl čili.
  • Pasniedz kopā ar zaļumiem un tortiljas maizi.

Recepte: ''Aikāgaršo''

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas