Vienkāršs un izcils zaļo zirnīšu un piparmētru biezenis
Zaļo zirnīšu biezenis ir lieliski piemērots atslodzei. Ja esi pieradis vismaz pāris reizes nedēļā ēst gaļu, tad dažreiz arī nenāk par ļaunu ieturēt atslodzi no ''smagās'' pārtikas un pagatavot biezeni ar grilētu lasi.
Sastāvdaļas:
- 400g saldēti zaļie zirnīši
- 2 daiviņas ķiploka
- 2 ēd.k. sviesta
- 1 gab. laima
- 1 sauja piparmētru
- sāls, pipari pēc garšas
Gatavošana:
- Atsaldē zaļos zirnīšus, sakapā piparmētru un ķiploku.
- Sakarsē pannu, pievieno sviestu.
- Nedaudz apcep ķiploku, piparmētru un zaļos zirnīšus.
- Pievieno laima sulu, sāli un piparus pēc garšas.
- To visu saspiež biezenī.
- Pasniedz kopā ar tvaicētu, krāsnī ceptu vai grilētu lasi.
Padoms - galvenais ir zirnīšus nepārvārīt, jo pārvārtoties, tie var zaudēt krāsu un vitamīnus!
Recepte: ''Aikāgaršo''