Vakariņās pasta ar lasi un ķiršu tomātiņiem

Šī recepte ir ieteicama, ja vēlies pagatavot kaut ko ātru, vienkāršu un vienlaikus smalku. 

Vakariņas izdosies sātīgas un gardas!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vakariņas izdosies sātīgas un gardas!

Sastāvdaļas:

  • Pasta - 300 g
  • Laša fileja ar ādu - 0,7-0,8 kg
  • 0,5kg ķiršu tomātiņi
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 sarkanais pipars
  • saldais krējums -100g
  • Baltvīns~100ml

 

Gatavošana:

  • Sagatavo lasi. Nogriež ādu un laša fileju sadala nelielos gabaliņos.
  • Ķiršu tomātiņus sagriež uz pusēm. Smalki sagriež piparu. Notīra ķiploka daiviņas un saspiež ar ķiploku spiedi vai sagriež ļoti smalki.
  • Dziļā pannā sakarsē eļļu. Eļļā apcep ķiplokus, tad pievieno un apcep piparu. Pievieno arī tomātiņus un nedaudz apcep.
Reklāma
Reklāma

 

  • Paralēli gatavo pastu - katliņā uzvāra ūdeni, pievieno ēdamkaroti eļļas. Liek vārīties pastu. Vāra tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma. ~5 minūtes pirms beigām, pievieno sāli.
  • Kad tomātiņi uz pannas apcepušies, pievieno lasi un viegli apcep. Tad pievieno nedaudz baltvīna un visu pasutina ~3 minūtes.
  • Lasim pievieno saldo krējumu un ļauj vēl nedaudz pasutināties. Pēc garšas pievieno sāli un garšvielas.
  • Kad pasta gatava, to nokāš. Kad lasis ir gatavs, tam uz pannas pievieno pastu.
  • Visu viegli apmaisa, noslēdz uguni un atstāj ~5 minūtes, ļaujot garšiņām sadraudzēties.
  • Pastu pasniedz, pārkaisot ar smalki rīvētu ''Parmezan'' sieru un baltvīnu. 

 

Recepte: ''cepucepu.lv''