Vakariņās pasta ar lasi un ķiršu tomātiņiem
Šī recepte ir ieteicama, ja vēlies pagatavot kaut ko ātru, vienkāršu un vienlaikus smalku.
Sastāvdaļas:
- Pasta - 300 g
- Laša fileja ar ādu - 0,7-0,8 kg
- 0,5kg ķiršu tomātiņi
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 sarkanais pipars
- saldais krējums -100g
- Baltvīns~100ml
Gatavošana:
- Sagatavo lasi. Nogriež ādu un laša fileju sadala nelielos gabaliņos.
- Ķiršu tomātiņus sagriež uz pusēm. Smalki sagriež piparu. Notīra ķiploka daiviņas un saspiež ar ķiploku spiedi vai sagriež ļoti smalki.
- Dziļā pannā sakarsē eļļu. Eļļā apcep ķiplokus, tad pievieno un apcep piparu. Pievieno arī tomātiņus un nedaudz apcep.
- Paralēli gatavo pastu - katliņā uzvāra ūdeni, pievieno ēdamkaroti eļļas. Liek vārīties pastu. Vāra tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma. ~5 minūtes pirms beigām, pievieno sāli.
- Kad tomātiņi uz pannas apcepušies, pievieno lasi un viegli apcep. Tad pievieno nedaudz baltvīna un visu pasutina ~3 minūtes.
- Lasim pievieno saldo krējumu un ļauj vēl nedaudz pasutināties. Pēc garšas pievieno sāli un garšvielas.
- Kad pasta gatava, to nokāš. Kad lasis ir gatavs, tam uz pannas pievieno pastu.
- Visu viegli apmaisa, noslēdz uguni un atstāj ~5 minūtes, ļaujot garšiņām sadraudzēties.
- Pastu pasniedz, pārkaisot ar smalki rīvētu ''Parmezan'' sieru un baltvīnu.
Recepte: ''cepucepu.lv''