Saulainā pavasara pusdienas - ķirbju un kartupeļu biezenis
Tā kā jāsāk domāt par jaunās ražas sēšanu, bet no pagājušā gada mājās vēl ir saglabājies kāds ķirbis, liksim to lietā!
Sastāvdaļas:
- 2kg kartupeļu
- 2kg ķirbju
- 150g sviesta
- 150ml piena
- sāls
Gatavošana:
- Nomizo kartupeļus, sagriež četrās daļās un liek vārīties. Izvāra mīkstus.
- Ķirbim nogriež mizu, izgriež mīkstumu, sagriež nelielos gabalos, vāra mīkstu.
- Kartupeļiem pievieno sviestu, nedaudz sāli un ar mikseri saputo biezenī.
- Atsevišķi saputo arī ķirbi.
- Abas masas savieno kopā, pievieno pienu un vēlreiz saputo.
- Pasniedz karstu ar dārzeņu salātiem vai ar gaļas ēdieniem.
Recepte: Agita Gabrāne