Akniņu cienītājiem - aknu steiks

Ja ikdienā mīli izmēģināt pagatavot kaut ko jaunu, tad tev noteikti jāizmēģina pagatavot aknu steiks. Pavisam vienkārši un neticami ātri!

Ēdienam pieskaņoti trauki piešķirs tam izsmalcinātāku skatu!

FOTO: Shutterstock.com

Ēdienam pieskaņoti trauki piešķirs tam izsmalcinātāku skatu!

Sastāvdaļas:

  • 0,5 kg svaigas cūku aknas
  • 3 āboli
  • 3 sīpoli
  • sāls, pipari
  • eļļa cepšanai

Gatavošana:

  • Aknas sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs, tās ar gaļas āmurīti nedaudz izdauza.
  • Apkaisa ar sāli un pipariem.
  • Uzkarsētā eļļā cep no abām pusēm gatavas.
  • Ābolus nomazgā un sagriež apaļās ripiņās.
  • Karstā eļļā tos apcep no abām pusēm.
  • Sīpolus nomizo, sagriež pusgredzenos, apcep zeltaini brūnus.
  • Akniņas pasniedz karstas ar ceptiem āboliem un sīpoliem.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas