Akniņu cienītājiem - aknu steiks
Ja ikdienā mīli izmēģināt pagatavot kaut ko jaunu, tad tev noteikti jāizmēģina pagatavot aknu steiks. Pavisam vienkārši un neticami ātri!
Sastāvdaļas:
- 0,5 kg svaigas cūku aknas
- 3 āboli
- 3 sīpoli
- sāls, pipari
- eļļa cepšanai
Gatavošana:
- Aknas sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs, tās ar gaļas āmurīti nedaudz izdauza.
- Apkaisa ar sāli un pipariem.
- Uzkarsētā eļļā cep no abām pusēm gatavas.
- Ābolus nomazgā un sagriež apaļās ripiņās.
- Karstā eļļā tos apcep no abām pusēm.
- Sīpolus nomizo, sagriež pusgredzenos, apcep zeltaini brūnus.
- Akniņas pasniedz karstas ar ceptiem āboliem un sīpoliem.
Recepte: Agita Gabrāne