Košie pīles krūtiņas salāti
Tā kā patlaban rit gavēņa laiks un jāēd ''vieglāki'' ēdieni, tad, lūk, ideja - pīles krūtiņas salāti.
Sastāvdaļas:
- Pīles krūtiņa - 1 gab.
- Medus - 2 tējk.
- Olīveļļa - 2 ēd.k.
- Mazās spinātu lapas - 50 g
- Mango - 1 gab.
- Tomāts - 1 gab.
- Grauzdēti indijas rieksti - 2 saujas
- Granātābols - 1/4 gab.
- Sāls, pipari - pēc garšas
Gatavošana:
- Ar asu nazi iegriež rūtiņas pīles krūtiņas ādā.
- Uzkaisa sāli, piparus, ierīvē ar 1 tējkaroti medus un olīveļļas.
- Sakarsē pannu, liek krūtiņu ar ādu uz leju.
- Cep 3 minūtes, apgriež uz otru pusi, liek pannai vāku un cep vēl 5 minūtes.
- Kad krūtiņa ir zeltaini brūna, to noņem no uguns un atstāj nedaudz atdzist.
- Kamēr krūtiņa dziest, tiek gatavoti salāti - uz šķīvja liek spinātu lapiņas, pa virsu kārto grauzdētus Indijas riekstus, sagriezto tomātu un mango.
- Sajauc granātābola sēklas ar nelielu daudzumu granātābola sulas, 1 tējkaroti medus un 2 ēdamkarotes olīveļļas.
- Sagriež pīles krūtiņu plānās šķēlītēs un kārto pa virsu salātiem, pārlej ar granātābolu mērci.
Pīles krūtiņai jābūt nedaudz rozā krāsā, tāpēc ir ieteicams to nepārcept.
Recepte: ''Aikāgaršo''