Paella valenciana. Spāņu tradicionālā ēdiena recepte

Paella ir Spānijas provinces Valensijas tradicionāls ēdiens, ko restorānos gatavo uz aptuveni metru lielām metāla pannām. Paellas pamatideja ir pavisam vienkārša – tiek samaisīti rīsi ar visu, kas gadās pa rokai – vista, trusis, gliemeži un pupas. Tas viss cepas eļļā un tiek pasniegts kā ikdienas ēdiens. 

Foto no restorāna Tex-Mex arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no restorāna "Tex-Mex" arhīva.

2 personām

 

- Vistas fileja 1 gab.

- Olīveļļa 3 ēdamkarotes 

- Sarkanie sīpoli 1 gab.

- Ķiploki 1 galviņa

- Pākšu pupiņas 50 grami

- Paprika 1 gab.

- Garneles ar galvu 6 gab.

- Mīdijas 8 gab.

- Rīsi 200 grami

- Paellas garšviela 30 grami

- Timiāns 2 zariņi

- Rozmarīns 2 zariņi

Reklāma
Reklāma

- Desa Chorizo 80g

- Citrons 1 gab. 

- Vistas buljons 0.800 l.

 

Pagatavošana:

- Uz sakarsētas pannas uzlej eļļu, pievieno ķiploku (kuram nogriež cepurīti) pievieno timiāna un rozmarīna zariņus, un uz lēnas uguns atļauj pakarsēties. 

- Vistas fileju un dārzeņus sagriež stienīšos. 

- No eļļas izņem garšaugus un ķiploku, apcep vistas, garneles, mīdijas un pārējos dārzeņus. 

- Kad dārzeņi apcepti pievieno rīsus un paellas garšvielu, viegli apcep un pārlej ar buljonu. 

- Samazina cepšanas temperatūru un ļauj sautēties, kamēr buljons izgaro.

- Dekorē ar apcepto ķiploku, apceptajiem garšaugiem un citrona daiviņu. 

 

Ar recepti dalās restorāns "Tex-Mex" 

 

Sastāvdaļas