Paella valenciana. Spāņu tradicionālā ēdiena recepte
Paella ir Spānijas provinces Valensijas tradicionāls ēdiens, ko restorānos gatavo uz aptuveni metru lielām metāla pannām. Paellas pamatideja ir pavisam vienkārša – tiek samaisīti rīsi ar visu, kas gadās pa rokai – vista, trusis, gliemeži un pupas. Tas viss cepas eļļā un tiek pasniegts kā ikdienas ēdiens.
2 personām
- Vistas fileja 1 gab.
- Olīveļļa 3 ēdamkarotes
- Sarkanie sīpoli 1 gab.
- Ķiploki 1 galviņa
- Pākšu pupiņas 50 grami
- Paprika 1 gab.
- Garneles ar galvu 6 gab.
- Mīdijas 8 gab.
- Rīsi 200 grami
- Paellas garšviela 30 grami
- Timiāns 2 zariņi
- Rozmarīns 2 zariņi
- Desa Chorizo 80g
- Citrons 1 gab.
- Vistas buljons 0.800 l.
Pagatavošana:
- Uz sakarsētas pannas uzlej eļļu, pievieno ķiploku (kuram nogriež cepurīti) pievieno timiāna un rozmarīna zariņus, un uz lēnas uguns atļauj pakarsēties.
- Vistas fileju un dārzeņus sagriež stienīšos.
- No eļļas izņem garšaugus un ķiploku, apcep vistas, garneles, mīdijas un pārējos dārzeņus.
- Kad dārzeņi apcepti pievieno rīsus un paellas garšvielu, viegli apcep un pārlej ar buljonu.
- Samazina cepšanas temperatūru un ļauj sautēties, kamēr buljons izgaro.
- Dekorē ar apcepto ķiploku, apceptajiem garšaugiem un citrona daiviņu.
Ar recepti dalās restorāns "Tex-Mex"