Dārzeņu un pupiņu sautējums
Porcija: 4 cilvēkiem
Nepieciešams:
Burkāni – 2 gab.
Sīpols – 1 gab.
Rācenis – 1 gab.
Kartupeļi – 500 g
Ķiploks – 60 g
Pupiņas – 400 g
Sāls, pipari, garšvielas – pēc garšas
Eļļa vai sviests cepšanai
Pagatavošana:
1. Notīri un sagriez dārzeņus vienādos gabalos;
2. Dziļā pannā sakarsē eļļu vai sviestu, apcep burkānus un sīpolus;
3. Pievieno kartupeļus un ķiploku, uzliec vāku un turpini sautēt, ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdeni, lai nepiedeg;
4. Sautē dārzeņus 15 minūtes, tad pievieno rāceņus un turpini sautēt vēl 10 minūtes;
5. Kad dārzeņi mīksti, pievieno pupiņas, sāli, piparus un citas garšvielas pēc savas izvēles;
6. Pasniedz siltu, ar svaigiem zaļumiem un jogurtu bez piedevām vai krējumu.
Aikāgaršo padoms!
Ja vēlies, lai sautējums būtu maigāks, pamēģini dārzeņus sautēt nevis ūdenī vai buljonā, bet pienā; tas padarīs sautējumu nedaudz maigāku un saldenāku. Uz šo produktu daudzumu būs nepieciešams apmēram 400 ml piena. Esi uzmanīgs un nepiededzini!