Pavasara pirmo sēņu - murķeļu - pīrāgs
Šodien salasīju pirmās pavasara sēnes - murķeļυѕ. Braucot mājās izdomāju recepti, kā es pagatavošu šos rupučυѕ. Taisīšu murķeļu pīrāgu!
Sastāvdaļаѕ:
Murķeļi
Kārtainā mīkla
Sīpols
Saldais krējums
Rozīnes
Krievijas siers
Ķimenes
Ola
Sviets
Olīveļļa
Sāls, pipari
Gatavošana:
1. Murķeļυѕ 2 reizes novāra, atdzesē un sagriež mazos gabaliņos. Pannā izkausē trešdaļu paciņаѕ sviesta un pielej klāt pāris ēdamkarotes olīveļļаѕ. Sīpolu smalki sagriež un apcep zeltainus. Pieliek klāt murķeļυѕ, sāli, piparus un pustējkaroti ķimenes, turpina cept.
2. Cep apmēram 15 minūtes, tad pieliek klāt 200 ml saldo krējumu un pus sauju sakapātas rozīnes. Cepvēl 5 minūtes, tad ņem nost nο uguns un ļauj atdzist.
3. Kārtaino mīklu izrullē, liek virsū sēņu masu un sarīvētu sieru. Sarullē ruleti, aiztaisa ciet galus, apsmērē ar sakultu olas dzeltenumu un liek cepties 200 grādos 40 minūtes.
4. Ļaujam murķeļu pīrāgam atdzist un labu apetīti!
Murķeļu pīrāgs sanāca fantastisku garšīgs un sātīgs, iesaku izmēģіnāt šo recepti!
Recepte: Aigars Jansons, Labuapetiti.com