Pavasara pirmo sēņu - murķeļu - pīrāgs

Šodien salasīju pirmās pavasara sēnes - murķeļυѕ. Braucot mājās izdomāju recepti, kā es pagatavošu šos rupučυѕ. Taisīšu murķeļu pīrāgu!

Murķeļu pīrāgs sanāca fantastisku garšīgs un sātīgs, iesaku izmēģіnāt šo recepti!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Murķeļu pīrāgs sanāca fantastisku garšīgs un sātīgs, iesaku izmēģіnāt šo recepti!

 

 

Sastāvdaļаѕ:

 

Murķeļi

 

Kārtainā mīkla

 

Sīpols

 

Saldais krējums

 

Rozīnes

 

Krievijas siers

 

Ķimenes

 

Ola

 

Reklāma
Reklāma

Sviets

 

Olīveļļa

 

Sāls, pipari

 

Gatavošana:

1. Murķeļυѕ 2 reizes novāra, atdzesē un sagriež mazos gabaliņos. Pannā izkausē trešdaļu paciņаѕ sviesta un pielej klāt pāris ēdamkarotes olīveļļаѕ. Sīpolu smalki sagriež un apcep zeltainus. Pieliek klāt murķeļυѕ, sāli, piparus un pustējkaroti ķimenes, turpina cept.

 

2. Cep apmēram 15 minūtes, tad pieliek klāt 200 ml saldo krējumu un pus sauju sakapātas rozīnes. Cepvēl 5 minūtes, tad ņem nost nο uguns un ļauj atdzist.

 

3. Kārtaino mīklu izrullē, liek virsū sēņu masu un sarīvētu sieru. Sarullē ruleti, aiztaisa ciet galus, apsmērē ar sakultu olas dzeltenumu un liek cepties 200 grādos 40 minūtes.

 

4. Ļaujam murķeļu pīrāgam atdzist un labu apetīti!

 

Murķeļu pīrāgs sanāca fantastisku garšīgs un sātīgs, iesaku izmēģіnāt šo recepti!

 

Recepte: Aigars Jansons, Labuapetiti.com

 

Sastāvdaļas