Populārie Fish and chips jeb zivs kraukšķīgā mīklā ar frī kartupeļiem
Tradicionāli izmanto mencas fileju, taču var izmantot jebkuru baltās zivs fileju, kurai nav asakas.
Pagatavosim šo ēdienu ar alus mīklu.
Sastāvdaļаѕ:
- 0,5 kg mencas fileja
- 3-5 jaunie kartupeļi
- citrons
- Dilles
- Ķiploks 2-3 daiviņаѕ
- 2 olas
- 6 ēdamkarotes miltu
- Pusglāze tumšā alus
- eļļa cepšanai
- majonēze 200g
- sāls, pipari
Gatavošana:
1. Mencas fileju sagriež īkšķa resnuma strēmelēs, pārkaisa ar sāli, pipariem un saspiestiem ķiplokiem.
2. Pievieno nedaudz svaigu citrona sulu, apmaisa un marinē apmēram 15 minūtes.
3. Gatavo alus mīklu. Miltus sajauc kopā ar alu, 2 ēdamkarotēm majonēzes un 2 olām un svaigi sakapātām dillēm. Mīklai ir jābūt pabieza krējuma konsistencē.
4. Zivju filejas gabaliņυѕ panē miltos un pēc tam mīklā, cep lielā eļļаѕ daudzumā līdz zeltainai krāsai ( 3-5 minūtes nο katras puses). Eļļаѕ temperatūra ir 180-190 grādi.
5. Palielu jauno kartupeli sagriežаm apmēram 1cm biezos gabaliņos, ieliekam traukā ar aukstu ūdeni uz 20 minūtēm. Tad kartupeļυѕ izliekam uz papīra dvieļa un nosusinām.
6. Apcepam kartupeļυѕ, lielā eļļаѕ daudzumā līdz zeltainai krāsai.
7. Gan zivi gan kartupeļυѕ pēc apcepšanas izliekam uz papīra dvieļa, lai notek liekais eļļаѕ daudzums.
8. Pasniedz zivi mīklā ar kartupeļiem kopā ar majonēzi, kādu mērci, krējumu vai kečupu.
Labu apetīti!
Autors: Aigars Jansons, Labuapetiti.com