Citādāks sacepums ar rīvētu sieru, šķiņķi un tomātiem
Šodien, ēdot sacepumu, ko vakar uzcepu, priecājos, kāds garšīgs ēdiens. Domāju, ka jums kādreiz aptrūkst ideju, ko taisīt pusdienās, šī recepta būs īsti vietā!
Sacepuma pamatne:
100 g sviesta
300 grami miltu
100 ml ūdens
pustējkarote sāls
tējkarote cepamais pulveris.
Pildījums:
1 liela vai 2 mazas paprikas
Var arī dažus gabaliņus no tomāta
200 grami rīvēts siers
3 olas
100 ml piens
ap 200 grami šķiņķa gabaliņš.
Pagatavošana:
Pamatnei - visu sajauc kopā, izveidojas cieta mīkla. to liek cepampannā ar dziļu dibenu (man ir tāda apaļa panna, liela šķīvja izmērā), mīklu saliek arī pa maliņām apmēram 2 cm augstumā. to ieliek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm, lai jau pacepas. 225 grādi.
Tad ņem olas, saklapē, pielej pienu. Atsevišķi sagriež tomātu, papriku, šķiņķi. visu sajauc bļodiņā kopā, pieliek arī klāt to sarīvēto sieru, samaisa, tad pieliek olu/piena sajaukumu. Kad mīkla ir pacepusies 10 minūtes, tad visu šo masu liek uz mīklas, izkārto vienmērīgi pa visu pannu, un liek atpakaļ cepties uz kādām 15-20 minūtēm.
Riktīgi ņammīgi!!