Savādāk cepti kartupeļi
Sastāvdaļas:
Kartupeļi
Kartupeļu ciete
Ķiploku pulveris
Sāls
Eļļa
Papīra dvielis
Gatavošana:
1. Kartupeļυѕ nomizo, sagriež 3-5 mm biezās šķēlītēs un ieliek katlā ar ūdeni, lai tie tur pastāv kādas 5 minūtes.
2. Tad kartupeļυѕ nosusina uz papīra dvieļa, liek citā katlā un apber ar kartupeļu cieti un ķiploku pulveri.
3. Visu apmaisa un liek kartupeļυѕ cepties lielā, sakarsētas eļļаѕ daudzumā līdz zeltaini brūnai krāsai.
4. Apceptos kartupeļυѕ liek uz papīra dvieļa, lai tas uzsūc lieko eļļаѕ daudzumu, pēc tam var uzkaisīt nedaudz sāli.
Šādi cepti kartupeļi sanāk ar kraukšķīgu garoziņu un mīksti iekšpusē. Plānāki kartupeļi sanāk līdzīgi čipsiem, taču garšīgāki. Šādus kartupeļυѕ var pagatavot arī kā piedevu otrajam ēdienam. Pamēģini un labu apetīti!
Autors: Aigars Jansons, Labuapetiti.com