Kā pagatavot zeltaini brūnas kotletes ar zaļumiem - recepte
Esam pieraduši, ka mammas vai vecmāmiņas parasti cep kotletes pēc vienas un tās pašas receptes, taču garšas abām sanāk dažādas - un nesliktāk vienai par otru. Šajā receptē ieskaties, kādus vasarīgus zaļumus var pievienot, cepot zeltaini brūnās kotletes!
Sastāvdaļas:
- 1kg maltas cūkgaļas
- sāls, pipari
- buntīte pētersīļu
- buntīte diļļu
- bazilika lapas
- rīvmaize
- eļļa cepšanai
Gatavošana:
- Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus un smalki sasmalcinātus zaļumus. Masu sastrādā. Ja šķiet, ka tā būs par sausu, tai pielej aukstu ūdeni vai nedaudz saldo krējumu.
- Kad masa gatava, veido nelielas kotletītes.
- Tās panē rīvmaizē un cep sakarsētā taukvielā gatavas - zeltaini brūnas.
Recepte: Agita Gabrāne