Gardais kartupeļu un baraviku biezenis
Mežos šovasar lekni aug gailenes un baravikas. Eksperimentējam!
Sastāvdaļas:
- 2 kg kartupeļu
- 500 g baraviku
- sviests
- piens
- zaļumi
- dilles, pētersīļi
- sāls
Gatavošana:
- Baravikas notīra un sasmalcina.
- Tās apcep sviestā, pievienojot sāli.
- Kartupeļus nomizo, sagriež un vāra sālsūdenī gatavus.
- Notīra, sasmalcina un apcep arī sīpolus.
- Sēnes ar sīpoliem sablenderē.
- Kartupeļiem nolej karsto ūdeni un tos puto ar mikseri biezenī.
- Tad pievieno pienu un sviestu.
- Kartupeļu biezenim pievieno baraviku - sīpolu maisījumu.
- Visu samikserē kopā un pasniedz ar krējuma mērcīti, svaigiem salātiem.
Recepte: Agita Gabrāne