Liellopu gaļas gulašs ar tomātiem! Gardi
Gulašu var pasniegt gan ar makaroniem, gan citām piedevām - rīsiem, kartupeļiem, griķiem. Kas kuram labāk garšo. Katrā ziņā - šis ēdiens būs gana sātīgs.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 600 g gaļas
- 70 g taukvielu
- sāls, malti sarkanie pipari
- 1 sīpols
- 2 ēd.k. tomātu biezeņa vai 250 g svaigu tomātu
- 1 ēd.k. miltu
- makaroni vai citas piedevas
- sarīvēts siers
Gatavošanas process:
Smalki sagrieztu sīpolu apcep taukvielās, tad pievieno kubiņos sagrieztu gaļu un sarkanos piparus. Sautē, līdz gaļa mīksta, periodiski pielejot ūdeni vai buljonu. Visbeidzot uzkaisa miltus un pievieno tomātu biezeni vai sagrieztus, nomizotus svaigus tomātus. Gatavā gulašā liek izvārītus makaronus (vai visu atsevišķi) un pārkaisa ar sarīvētu sieru.
Labu apetīti!
Recepte no "Juronkuļa lielās pavārgrāmatas" (izd.Zvaigzne ABC).