Grūbu - dārzeņu sautējums! Garda recepte
Kā jau mēs zinām, graudaugi ir veselīgi, turklāt grūbas uzlabo ādas veselību. Pagatavo sātīgas un gardas vakariņas visai ģimenei!
Sastāvdaļas:
- glāze grūbas
- glāze putraimu
- 4 vistas šķiņķīši bez ādas un kaula
- 2 lieli tomāti
- 4 burkāni
- 1 paprika
- sīpols
- puravs
- zaļumi - pētersīļi, oregano
- sāls, pipari
Gatavošana:
- Tomātiem uzlej vārošu ūdeni, novelk miziņu un sagriež nelielos kubiņos.
- Burkānus nomizo un sarīvē.
- Sīpolu nomizo un smalki sagriež.
- Paprikai izņem sēklas, sagriež kubiņos.
- Vistas fileju sagriež lielākos kubiņos un apcep.
- Pannā apcep papriku, burkānus, sīpolus un puravu.
- Tadžīnā ielej nedaudz ūdens un pievieno sagrieztos tomātus, sāli un piparus.
- Tad pievieno saceptos dārzeņus, sacepto vistas gaļu un iepriekš uzbriedinātus grūbas un putraimus.
- Tadžīnai uzliek vāku un visu sautē uz ļoti lēnas uguns, ik pa laikam pārbaudot sautējuma gatavību.
- Pirms sautējums gatavs, tam pievieno pētersīļus un oregano.
Recepte: Agita Gabrāne