Kāpostu tīteņi. Klasiska recepte
No kāpostiem varam spiest veselīgas sulas, rīvēt salātus un - gatavot tīteņus!
Sastāvdaļas:
- kāpostgalva
- maltā gaļa
- sāls, pipari
- ķiploks
- burkāni
- sīpoli
- saldais krējums
- nedaudz milti
- rīsi
- tomātu mērce
Gatavošana:
- Kāpostam izgriež kacenu un liek katlā ar ūdeni vārīties ar kacenu uz leju.
- Kad kāposta lapas ir apvārījušās, tās lēnām un pa vienai ņem nost. Lapas noņem tik, cik nepieciešams tīteņiem.
- Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, ķiploku.
- Sastrādā viendabīgu masu, beigās pievieno izvārītus rīsus, vēlreiz kārtīgi izmīca masu.
- Ņem kāposta lapu un ar gaļas āmurīti izdauza biezākās vietas (tās, kuras ir tuvāk kacanam).
- Lapā liek sastrādāto gaļas masu (apmēram kotletes lielumā) un kāpostu satin tītenīšos.
- Satītos tīteņus liek karstā taukvielā un apcep no abām pusēm gaiši brūnus.
- Tīteņus liek katlā uz lēnas uguns sautēties, tiem pāri pārlej tomātu mērci.
- Pa to laiku pagatavo mērci - sarīvē burkānu, sasmalcina sīpolu un tos apcep pannā, pievieno nedaudz miltus, buljonu un beigās - saldo krējumu.
Recepte: Agita Gabrāne