Pusdienās - gaļas tefteļi tomātu mērcē
Šie nebūs klasiskie grieķu teftelīši, bet gan pavisam vienkāršs, mūsu gaumei piemērotāks mielasts!
Sastāvdaļas:
- 1 kg maltas gaļas
- 200 g vārītu rīsu
- sīpols
- ķiploki
- sāls, pipari
- čili pipars
- tomātu mērce
- skābais krējums
Gatavošana:
- Maltajai gaļai pievieno sīpolu, ķiploku, sāli un piparus, un samīca masu.
- Beigās iemaisa vārītus rīsus.
- No šīs masas veido nelielas gaļas bumbiņas, tad tās liek cepamtraukā.
- Tomātu mērcei pievieno skābo krējumu, čili piparu, nedaudz sāli.
- To pārlej tefteļiem un liek cepeškrāsnī cepties 180 grādos.
Recepte: Agita Gabrāne