Pupiņu sautējums! Garšos arī tiem, kuri nav sajūsmā par sautējumiem
Sautējumi lielai daļai cilvēku (un pārsvarā tie ir bērni) nav gājuši pie sirds, jo šad tad tajos liek kaut ko, kas citiem negaršo, un pārsvarā tā bija gaļa ar speķīti. Lūk, ir risinājums!
Sastāvdaļas:
- 2 sīpoli
- 3 burkāni
- 3 daiviņas ķiploku
- 0,5 kg pupiņu
- kartupeļi
- tomāti savā sulā
- 0,5 kg maltās gaļas
- sāls, pipari
- oregano
- eļļa cepšanai
Gatavošana:
- Nomizotus sīpolus smalki sagriež, apcep.
- Burkānus nomizo, sagriež salmiņos un apcep.
- Ķiploku sasmalcina un arī apcep.
- Pupiņas uzbriedina un izvāra.
- Malto gaļu apcep, pievieno sāli piparus un oregano.
- Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos un nelielā ūdens daudzumā sautē katliņā.
- Kad kartupeļi ir pusgatavi, tiem pievieno pupiņas, apcepto malto gaļu, sīpolus, burkānus un ķiploku.
- Visu kopā sautē, līdz gatavībai - beigās pievieno tomātus savā sulā.
- Visu samaisa, izgaršo. Ja nepieciešams, pievieno kādu garšvielu.
Recepte: Agita Gabrāne