Pavisam savādāka maltīte - grilēti tomāti ar zaļumu mērci
Kāpēc gan nepadarīt savu maltīti interesantāku?
Sastāvdaļas:
- nelieli tomāti - 8 gab.
- maltā gaļa - 400-500g
- svaigs čili pipars - 1/5 gab.
- ķiploki - 1/5 gab.
- grieķu jogurts - 300g
- diedzētas sēklas - 1 sauja
- sasmalcināti zaļumi - 3 saujas
- citrons - 1/2 gab.
- sāls un pipari pēc garšas
Gatavošana:
- Notīra 3 ķiploka daiviņas. Tās sarīvē vai smalki sagriež un pievieno maltajai gaļai.
- Pielej 1 ēd.k. grieķu jogurta, pieber 1 sauju zaļumu, mazliet sāls un piparu, un sakapātu čili.
- Tomātiem nogriež cepurīti un iztīra vidiņus.
- Gatavos tomātu trauciņus pilda ar malto gaļu un uzliek tiem atpakaļ cepurītes.
- Katru tomātu ietin folijā un liek cepties uz sakarsēta grila vai cepeškrāsnī (ja cep grilā, tad vislabāk būtu cept grilā ar vāku).
- Cep vismaz 20 minūtes.
- Kamēr cepās tomāti, tikmēr gatavo mērci - atlikušajam jogurtam pievieno 2 daiviņas rīvēta ķiploka, 2 saujas sakapātu zaļumu, diedzētas sēklas un nedaudz citrona sulas.
- Pēc garšas pievieno arī sāli un piparus.
Recepte: ''Aikāgaršo''