Ābolu sulā marinēta cūkgaļa ar pīlādža čatniju. Vienkārša, bet izsmalcināta recepte
Maltītes dažādošanai un papildināšanai ar vitamīniem saturošiem produktiem lieliski noder dabā iegūstamie sezonas dārzeņi un ogas. Piemēram, pīlādžu čatnijs ne tikai papildinās un bagātinās pamatēdiena garšu, bet stiprinās organisma aizsargspējas pret apkārtējās vides kaitīgo ietekmi, jo ir bagāts gan ar vitamīniem, gan minerālvielām. Iesaka šefpavāre Terēze Kondrate.
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Porciju skaits: 2 personām
Nepieciešams:
Cūkgaļa – 400 g
Ābolu marinādei:
Ābolu sula – 1 l
Smaržīgie pipari – 4 gab.
Lauru lapa – 1 gab.
Rozmarīns – 1 zariņš
Timiāns – 1 zariņš
Krustnagliņas – 2 gab.
Medus – 50 g
Sāls
Pastinaku biezenim:
Pastinaki – 300 g
Piens – 100 g
Sviests – 1 tējk.
Baraviku mērcei:
Baravikas – 150 g
Sīpols – 1 gab.
Ķiploka daiviņas – 2 gab.
Saldais krējums – 100 g
Sāls
Pipari
Muskatrieksts
Pīlādžu čatnijam:
Pīlādžu ogas – 1 kg
Ūdens – 200 ml
Ievārījuma cukurs – 500 g
Pagatavošana:
1. Gatavo marinādi gaļai – uzvāra ābolu sulu, pievieno
garšvielas un vāra 1 minūti, tad katliņu noņem no uguns un sulu
atdzesē.
2. Cūkgaļu liek traukā ar augstām malām, pāri lej marinādi un liek
uz 1 diennakti ledusskapī.
3. Kad noteiktais laiks pagājis, gaļu izņem no marinādes, nosusina
un strauji apcep uz karstas pannas no visām pusēm.
4. Gaļu liek uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 185° C - kamēr
gatava.
5. Sagatavo pastinaka biezeni – pastinakus nomizo, sagriež sīkos
gabalos un liek vārīties pienā uz nelielas uguns. Liek katlam vāku
un vāra līdz tie mīksti. Tad izberž caur sietu un pievieno
sviestu.
6. Gatavo sēņu mērci – sīpolus un ķiplokus apcep, tad pievieno
sēnes un cep vēl 5 minūtes, pievieno saldo krējumu, garšvielas un
nedaudz vēl pavāra.
7. Pagatavo pīlādžu čatniju – noskalotas pīlādžu ogas vāra nelielā
ūdens daudzumā uz lēnas uguns, tad pievieno cukuru, vēl mazliet
pavāra un atdzesē.
8. Pasniedz ar zaļumiem un blanšētiem dārzeņiem.