Baltvīnā sautēti kāposti

Ziemas sezonā uzturā ieteicams lietot rudenī ievāktos vietējos dārzeņus – kāpostus, bietes, burkānus. Nerapastāka sautēto kāpostu recepte. 

Kāpostus var sautēt dažādi. Arī baltvīnā.

FOTO: Shutterstock.com

Kāpostus var sautēt dažādi. Arī baltvīnā.

 

Uzkarsē pannu un izkausē vienu ēdamkaroti zosu (vai kādu citu putnu) tauku. Kad tauki uzkarsēti pannā, ber vienu  lielu smalki sagrieztu sīpolu un vienu plānās šķēlītēs sagrieztu lielu ābolu bez mizas. Cep  līdz āboli sāk karamelizēties un sīpoli apbrūnēt, pievieno 180ml baltvīnu. Nedaudz iztvaicē alkoholu un visu masu  pārlej sautējamā katlā.

Tajā masai pievieno 0.5 kg skābētu kāpostu, šķipsniņu sāls, tējkaroti  cukura, lauru lapu, divas krustnagliņas, apmaisa un sautē ar vāku līdz kāposti paliek mīksti.  

Pasniedz kopā ar cūkgaļas vai liellopa gaļas cepeti.
 

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti