Baltvīnā sautēti kāposti
Ziemas sezonā uzturā ieteicams lietot rudenī ievāktos vietējos dārzeņus – kāpostus, bietes, burkānus. Nerapastāka sautēto kāpostu recepte.
Uzkarsē pannu un izkausē vienu ēdamkaroti zosu (vai kādu citu putnu) tauku. Kad tauki uzkarsēti pannā, ber vienu lielu smalki sagrieztu sīpolu un vienu plānās šķēlītēs sagrieztu lielu ābolu bez mizas. Cep līdz āboli sāk karamelizēties un sīpoli apbrūnēt, pievieno 180ml baltvīnu. Nedaudz iztvaicē alkoholu un visu masu pārlej sautējamā katlā.
Tajā masai pievieno 0.5 kg skābētu kāpostu, šķipsniņu sāls, tējkaroti cukura, lauru lapu, divas krustnagliņas, apmaisa un sautē ar vāku līdz kāposti paliek mīksti.
Pasniedz kopā ar cūkgaļas vai liellopa gaļas cepeti.