Cepam tītara cepeti!
Ja plāno lielākas viesības, tītars būs īstais putns, ko celt galdā!
Sastāvdaļas:
- tītars
- apelsīns
- viena sauja krustnagliņu
- viena glāze baltvīna
- 2 ēdamk. medus
- 3 cm ingvera
- 1 ēdamk. sāls
Gatavošana:
Sākumā pagatavo marinādi:
sarīvē ingveru, tam pievienojot apelsīna miziņu un sulu. Tad pieber sāli, krustnagliņas un medu.
Ar marinādi ierīvē cepeti no iekšpuses un ārpuses. Cepamajā pannā lej baltvīnu un liek cepeti. To pārklāj ar folliju un cep 2 stundas 180 grādos. Kamēr cepetis cepies divas stundas, tam noņem folliju un turpina cept tik ilgi, kamēr tītars kļūst zeltaini brūns.
Šo cepeti pasniedz ar tvaicētiem dārzeņiem - pēc patikas.
Recepte: ''Aikāgaršo''