Gatavojam zivis svētku mielastam! Laša un karpas receptes
Man personīgi zivis ir mīļākais svētku ēdiens, tāpēc dalīsimies gardās un ātrās receptēs! Kā arī ticējums vēsta, ka Vecgada vakarā zivīm ir jābūt galdā, jo tas ir naudas simbols - jo lielākas zvīņas, jo vairāk naudas!
LASIM:
Sastāvdaļas:
- lasis
- citronpipari
Gatavošana:
- Lasi sagriež biezās šķēlēs, liek sakarsētā eļļā cepties.
- To pārkaisa ar citronpipariem.
- Kad viena puse apcepusies zeltaini brūna, to griež otrādāk un atkal pārkaisa ar citronpipariem.
KARPAI:
Sastāvdaļas:
- Vesela karpa
- sāls, pipari
- ķiploki
- saldais krējums
Gatavošana:
- Karpai notīra zvīņas, nogriež galvu un izņem iekšējos orgānus. To noskalo.
- Karpu ierīvē ar sāli, pipariem un sasmalcinātiem ķiplokiem.
- To liek cepamajā pīlē un pārlej ar saldo krējumu.
- Pīlei uzliek vāku un cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos gatavu!
Recepte: Agita Gabrāne