Gardās kartupeļu klimpas ar gaļas lodītēm

Klimpas var likt ne tikai piena zupās, bet gan arī ēst vakariņās kopā ar gaļas klimpiņām jeb ''lodītēm''!

Kaut kas neparasti gards vakariņām!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kaut kas neparasti gards vakariņām!

Sastāvdaļas:

​​Kartupeļu klimpas:

  1. kartupeļi
  2. sāls

Gaļas lodītes:

  1. maltā gaļa
  2. ola
  3. oregano
  4. sāls, pipari
  5. rīvmaize
  6. eļļa cepšanai

Gatavošana:

Kartupeļu klimpas:

  • Kartupeļus nomizo.
  • Lielāko daļu kartupeļu sarīvē uz smalkās rīves.
  • Otru daļu kartupeļu izvāra un samīca biezenī.
  • Sarīvētajiem kartupeļiem caur marli nospiež sulu.
  • Abas kartupeļu masas savieno kopā, pievieno sāli un kartupeļu cieti, kas nostājusies zem sulas.
  • Veido apaļas klimpas un vāra sālsūdenī gatavas.

Gaļas lodītes:

Reklāma
Reklāma
  • Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, oregano, olu.
  • Masu samīca, veido nelielas lodītes, panē rīvmaizē un cep lielā eļļas daudzumā gatavas.

Kartupeļu klimpas ar gaļas lodītēm pasniedz ar saldā krējuma mērci.

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas