Gardās kartupeļu klimpas ar gaļas lodītēm
Klimpas var likt ne tikai piena zupās, bet gan arī ēst vakariņās kopā ar gaļas klimpiņām jeb ''lodītēm''!
Sastāvdaļas:
Kartupeļu klimpas:
- kartupeļi
- sāls
Gaļas lodītes:
- maltā gaļa
- ola
- oregano
- sāls, pipari
- rīvmaize
- eļļa cepšanai
Gatavošana:
Kartupeļu klimpas:
- Kartupeļus nomizo.
- Lielāko daļu kartupeļu sarīvē uz smalkās rīves.
- Otru daļu kartupeļu izvāra un samīca biezenī.
- Sarīvētajiem kartupeļiem caur marli nospiež sulu.
- Abas kartupeļu masas savieno kopā, pievieno sāli un kartupeļu cieti, kas nostājusies zem sulas.
- Veido apaļas klimpas un vāra sālsūdenī gatavas.
Gaļas lodītes:
- Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, oregano, olu.
- Masu samīca, veido nelielas lodītes, panē rīvmaizē un cep lielā eļļas daudzumā gatavas.
Kartupeļu klimpas ar gaļas lodītēm pasniedz ar saldā krējuma mērci.
Recepte: Agita Gabrāne