Gards dārzeņu sautējums ar meža gaļu
Ir laiks kārtīgam un veselīgam sautējumam! Pa šiem ziemas mēnešiem, kad ārā vēl joprojām grādi turās pie nulles, dažkārt varam novērot vitamīnu trūkumu savā organismā, tāpēc steidz tos uzņemt!
Sastāvdaļas:
- alņa gaļa (meža gaļa)
- svaigi kāposti
- burkāni
- kartupeļi
- zaļie zirnīši
- šampinjoni
- garšvielas
Gatavošana:
- Meža gaļu sagriež nelielos gabaliņos, pannā apcep, pārkaisot sāli un piparus.
- Gaļu liek tadžīnā (vai katliņā/pīlē) kā apakšējo kārtu, kurā ir ieliets arī buljons.
- Kāpostus sasmalcina, nedaudz apcep, liek kā nākamo kārtu.
- Apcep arī šampinjonus - tos ber pa virsu.
- Burkānus sagriež salmiņos, liek tadžīnā.
- Pārkaisa zaļos zirnīšus.
- Kā pēdējo kārtu liek salmiņos sagrieztus kartupeļus.
- Katrai kārtai pa vidu pārkaisa sev tīkamās garšvielas (piemēram, ķiploku, oregano).
- Tadžīnai uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns, kamēr dārzeņi mīksti.
Recepte: Agita Gabrāne