Pupiņu sautējums ar krāsnī apceptiem vistu stilbiņiem
Pierasts pupiņas gatavot kopā ar žāvētu cūkgaļu, bet interesants salikums ir ar vistas gaļu. Izmēģini!
Sastāvdaļas:
2 sīpoli
3 burkāni
3 daiviņas ķiploku
0,5 kg pupiņu
kartupeļi
tomāti savā sulā
5 vistu stilbiņi
sāls, pipari
oregano
eļļa cepšanai
Gatavošana:
Nomizotus sīpolus smalki sagriež, apcep.
Burkānus nomizo, sagriež salmiņos un apcep.
Ķiploku sasmalcina un arī apcep.
Pupiņas uzbriedina un izvāra.
Vistu stilbiņiem pievieno sāli piparus un oregano, liek cepeškrāsnī un apcep.
Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos un nelielā ūdens daudzumā sautē katliņā.
Kad kartupeļi ir pusgatavi, tiem pievieno pupiņas, apceptos stilbiņus, sīpolus, burkānus un ķiploku.
Visu kopā sautē, līdz gatavībai - beigās pievieno tomātus savā sulā.
Visu samaisa, izgaršo. Ja nepieciešams, pievieno kādu garšvielu.