Aļņa fileja ar sīpoliem - recepte
Kad nu vectēvs pārnācis no medībām ar lielu lomu vezumā, ir laiks pagatavot lielisku maltīti visai ģimenei!
Sastāvdaļas:
- aļņa fileja
- sāls, pipari
- kaltētas zaļumu garšvielas
- sīpoli
- eļļa
- milti
- saldais krējums
Gatavošana:
- Fileju noskalo, sagriež šķēlēs un izklapē ar āmuriņu.
- Tad to apkaisa ar sāli un pipariem, un cep pannā, sakarsētā eļļā no abām pusēm.
- Tad to liek katliņā sautēties, pievienojot zaļumu garšvielas.
- Gaļu sautē mīkstu.
- Sīpolus nomizo, sagriež pusripiņās, pannā apcep zeltaini brūnus, uzber nedaudz sāli.
- Gaļu izņem no buljona, tai virsū kārto sīpolus.
- Buljonu uztumē ar aukstā ūdenī sajauktiem miltiem.
- Kad mērcīte uztumējusies, beigās pievieno saldo krējumu.
Recepte: Agita Gabrāne