Kraukšķīgās vistu spārniņu "vālītes"

Mazliet eksotiska un kraukšķīga recepte vistu spārniņu pagatavošanai.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Recepte 4 personām.

Sastāvdaļas:
20 gab. svaigie vistu spārniņi
Marinādei:
1 ēd.k. medus
2 ēd.k. sojas mērce
1 tējk. rīvēts ingvers
1 tējk. tomātu pasta
1 tējk. sezama sēklas


Mērcei:
200g bezpiedevu jogurts “Lakto”
2 ēd.k. svaiga, sakapāta piparmētra
 

Pagatavošana:
Vistu spārniņu gaļu atgriež no kaula tievākajā galā un gaļu novelk uz leju, bet neatdala no kaula. Visas marinādes sastāvdaļas samaisa kopā un marinē tajā spārniņus apmēram stundu. Kad spārniņi iemarinējušies, tos cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 10 minūtes. Mērcei sajauc bezpiedevu jogurtu kopā ar sakapātu piparmētru un pasniedz ar gatavajiem vistu spārniņiem.

 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

Autors:  veikala-kafejnīcas “Sirmais & Dreibants” šefpavārs Ēriks Dreibants

 

Sastāvdaļas