Kraukšķīgās vistu spārniņu "vālītes"
Mazliet eksotiska un kraukšķīga recepte vistu spārniņu pagatavošanai.
Recepte 4 personām.
Sastāvdaļas:
20 gab. svaigie vistu spārniņi
Marinādei:
1 ēd.k. medus
2 ēd.k. sojas mērce
1 tējk. rīvēts ingvers
1 tējk. tomātu pasta
1 tējk. sezama sēklas
Mērcei:
200g bezpiedevu jogurts “Lakto”
2 ēd.k. svaiga, sakapāta piparmētra
Pagatavošana:
Vistu spārniņu gaļu atgriež no kaula tievākajā galā un gaļu novelk
uz leju, bet neatdala no kaula. Visas marinādes sastāvdaļas samaisa
kopā un marinē tajā spārniņus apmēram stundu. Kad spārniņi
iemarinējušies, tos cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram
10 minūtes. Mērcei sajauc bezpiedevu jogurtu kopā ar sakapātu
piparmētru un pasniedz ar gatavajiem vistu spārniņiem.
Autors: veikala-kafejnīcas “Sirmais & Dreibants” šefpavārs Ēriks Dreibants