Īstas meža gaļas kotletes - bez treknās gaļas!
Parasti meža gaļas kotletēm klāt pievienojam samaltu treknāku gaļu, lai tās sanāktu sulīgākas, bet, ja vēlies izvairīties no treknākas gaļas pievienošanas, taču vēlies sulīgākas kotletes, ieskaties receptē - kas un kā tad nu īsti tur ir!
Sastāvdaļas:
- 1kg aļņa meža gaļas
- 400 g svaigu kartupeļu
- 1 ola
- sāls, pipari
- garšvielas (kaltēti ķiploki ar kaltētām seleriju lapiņām)
- 1 sīpols
Gatavošana:
- Gaļu samaļ un tai klāt piemaļ sīpolu.
- Kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves un pievieno gaļai.
- Tad vēl klāt pievieno sāli, piparus, olu un kaltētās garšvielas.
- Masu labi sastrādā, veido kotletītes.
- Tās cep sakarsētā eļļā no abām pusēm.
- Kotletes liek katliņā, kurā ielej nedaudz ūdeni.
- Tās sautē apmēram 20 minūtes, līdz gatavas.
Šīs kotletītes sanāks ļoti sulīgas un tām tiešām nebūs nepieciešams pievienot treknāku gaļu!
Recepte: Agita Gabrāne