Vistas fileja ar jauno kartupeļu salātiem un citronu
Nereti pārdomas sagādā, kādas piedevas pasniegt kopā ar grilēto gaļu. Šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants un “Putnu fabrika Ķekava” piedāvā recepti, kā pagatavot vistas fileju ar jauno kartupeļu salātiem un citronu.
Sastāvdaļas (1 porcijai).
PF Ķekava vistas filejas majonēzē ar citronpipariem – 2 gab
Novārīti jaunie kartupeļi – 500 g
Saulē kaltēti tomāti eļļā – 100 g griezti strēmelēs
Daivās sagriezts citrons – 1/3 gab
Baziliks – 4-6 lapiņas
Kalamatas olīvas (attīrītas no kauliņiem) – 10 gab
Pagatavošana
Jaunos kartupeļus novāra ar mizu un apcep eļļā līdz tie kļūst
zeltaini. Sagriež uz pusēm, un vēl siltos kartupeļos iemaisa saulē
kaltētos tomātus, olīvas, citronus un eļļu, kas palikusi pāri no
tomātiem eļļā. Liek ledusskapī atdzesēties. Atdzesētos salātos
iemaisa baziliku un pasniedz kopā ar uz pusēm pārgrieztiem vistas
filejas gabaliņiem.