Vistas fileja ar jauno kartupeļu salātiem un citronu

Nereti pārdomas sagādā, kādas piedevas pasniegt kopā ar grilēto gaļu. Šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants un “Putnu fabrika Ķekava” piedāvā recepti, kā pagatavot vistas fileju ar jauno kartupeļu salātiem un citronu.

Lai vistas gaļa grilēšanas procesā saglabātu vērtīgās uzturvielas un tajā neveidotos organismam nevēlams vielas, kas var rasties augstās temperatūras un dūmu ietekmē, grilēšanai visieteicamākā ir marinēta vistas gaļa.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai vistas gaļa grilēšanas procesā saglabātu vērtīgās uzturvielas un tajā neveidotos organismam nevēlams vielas, kas var rasties augstās temperatūras un dūmu ietekmē, grilēšanai visieteicamākā ir marinēta vistas gaļa.

Sastāvdaļas (1 porcijai).
PF Ķekava vistas filejas majonēzē ar citronpipariem – 2 gab
Novārīti jaunie kartupeļi – 500 g
Saulē kaltēti tomāti eļļā – 100 g griezti strēmelēs
Daivās sagriezts citrons – 1/3 gab
Baziliks – 4-6 lapiņas
Kalamatas olīvas (attīrītas no kauliņiem) – 10 gab 

 

Pagatavošana
Jaunos kartupeļus novāra ar mizu un apcep eļļā līdz tie kļūst zeltaini. Sagriež uz pusēm, un vēl siltos kartupeļos iemaisa saulē kaltētos tomātus, olīvas, citronus un eļļu, kas palikusi pāri no tomātiem eļļā. Liek ledusskapī atdzesēties. Atdzesētos salātos iemaisa baziliku un pasniedz kopā ar uz pusēm pārgrieztiem vistas filejas gabaliņiem.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas